Wie ben ik?

 

Zelf werk ik nu reeds ongeveer 30j en ben op verschillende manieren met mobiliteit, en vaak dus ook met file geconfronteerd geweest.

Op een dag heb ik de keuze kunnen maken om dicht bij huis te werken, en heb dus 17j enkel de fiets nodig gehad, tot deze firma verhuisde en ik verplicht was 2u enkele richting te pendelen. We hebben allemaal de keuze, en de stap zetten is niet altijd even gemakkelijk, maar toch is het mij gelukt om een nieuwe job te vinden en nu op 40 min per trein op het werk te zijn.  En omdat alles wat mobiliteit aangaat mij ook enorm interesseert, en we allen samen dagelijks de verkeersmeldingen horen, ben ik naast de vaste job ook Associate’s Degree Verkeerskunde beginnen studeren, want :

Verkeer en mobiliteit van de toekomst,
is eigenlijk een thema dat ons allemaal zou moeten beroeren.

Door deze studies ben ik nu in 2019 ook een volledige andere jobrichting in geslaan. Werken in de mobiliteit is de keuze om van mijn hobby mijn beroep te maken. En daarenboven kan ik nu terug met de fiets gaan werken.

Fietsersbond Aalst - Kinderen in het verkeer - Marleen Stallaerts

Fietsersbond Aalst – Kinderen in het verkeer

Ook ben ik al jaren vrijwilliger bij de Fietsersbond, heb al enkele opleidingen fietsbehendigheid en presentaties over hoe onze kinderen leren omgaan met het verkeer gegeven.
Als we naar een mobielere en gezondere toekomst willen gaan voor ons allen, moeten we er samen werk van maken.

2017 was het slechtste jaar op gebied van verkeerschaos, en nergens ter wereld sta je meer in de file dan in België.
Maar ook het milieu lijdt onder deze enorm toenemende druk.

Wat is hier de reden, waarover moeten we nadenken naar de toekomst toe. Kunnen we hier zelf iets aan doen, of mogen we alleen op onze beleidsmakers rekenen om het op te lossen.

Ligt de eerste stap niet bij ons zelf.

Meningen hier over zijn heel verdeeld, mogelijke oplossingen zijn er allerhande, maar welke zal uiteindelijke de juiste blijken? Is er een juiste oplossing?

Marleen Stallaerts – Presentatie naar een Wervend Fietsbeleid, januari 2019

Via de site probeer ik informatie te verzamelen, en eventueel een mogelijk inzicht te geven aan de lezer.  Maar de uiteindelijke beslissing van hoe met het mobiliteitsprobleem om te gaan zal van jezelf moeten komen.Veel leesplezier

Marleen Stallaerts

Reacties zijn gesloten.