opvouwbare ‘auto’ de oplossing voor parkeerprobleem? maar mobiliteitsprobleem?

Als je met een ‘opvouwbare auto’ naar de stad kan, zal je misschien in de stad gemakkelijker een parkeerplaats vinden, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds even veel auto’s op de rijbaan zullen zijn…. en dus het fileleed niet zal minderen.

Eigenlijk moest ik al bijna lachen bij het idee alleen… maar uiteindelijk is de titel niet echt juist… het gaat om een soort grote gemotoriseerde go-card, de je dus enkel voor lokale verplaatsingen kan gebruiken, dus lijkt mij de (elektrische-) fiets of zelfs elektrische scooter dan toch nog steeds handiger…
voor 2700€ heb je zeker een goed model, en moet je niet plooien en sleuren om het ding weg te krijgen of gemonteerd te krijgen.

artikel Gazet Van Antwerpen : Is deze opvouwbare ‘auto’ de oplossing voor parkeerprobleem?

In grote steden wordt het alsmaar moeilijker om een parkeerplaats te vinden met de auto. Het openbaar vervoer nemen kan hiervoor een oplossing zijn, maar nu is er ook een plooibare ‘auto’ die dit probleem zou kunnen verhelpen.

Elvis Cero, een werktuigbouwkundige uit Bosnië, heeft de ’Go City’ ontworpen. “Ik loop al meer dan twee jaar met dit idee in mijn hoofd”, zegt hij. “Maar omdat ik voltijds werk, kon ik enkel in mijn vrije tijd aan de auto werken. Het heeft me zo’n twee jaar gekost om een 3D model te ontwerpen. Vooral het virtueel model en de tekening op mijn computer namen veel tijd in beslag. Het bouwen van de constructie zelf was in zes maanden klaargespeeld.”

De verkoopprijs van een ‘Go City’ wordt geschat op zo’n 2700 euro en kan een bestuurder van maximaal 100 kilo 5 uur lang vervoeren.

 

Reacties zijn gesloten.