Dilbeek bezorgt om betalend parkeren aan station Ternat

Nu het betalend parkeren wordt ingevoerd voor de parking aan het station in Ternat verplaatst het probleem zich naar de naburige gemeenten.  Een probleem dat zich trouwens niet alleen in Dilbeek, maar ook in Erembodegem (liggend tussen Denderleeuw en Aalst, waar ook betalend parkeren is ingevoerd) en zoveel andere gemeenten, voordoet.

Gemeenten kunnen de druk van extra autoverkeer onder de spits verlichten door oa betalend parkeren op stationsparking met NMBS te overwegen, of de straten zond het station als blauwe zone of betaald parkeren in te richten.  Maar als dit niet in alle gemeenten op dezelfde manier wordt gehanteerd verschuift het probleem vaak.

Een oplossing moet goed overwogen worden, want verschuiving  is geen oplossing, enkel andere mensen of straten zullen hierdoor de extra druk ondervinden.

Hopelijk denken de reizigers echt na over een alternatief, en zullen tegen de zomer de fiets of het openbare vervoer een oplossing bieden.

Woordvoerder Geert Dierckx. “We weten uit ondervinding dat reizigers in de beginperiode alternatieven zullen zoeken om naar het station te komen, bijvoorbeeld met de fiets of het openbaar vervoer. Dat is een positieve evolutie. We weten ook dat andere reizigers eerst uitwijken naar andere stations, maar nadien terugkeren en een parkeerabonnement nemen omdat ze de voordelen van een veilige parkeerplaats inzien.”

Reacties zijn gesloten.